hundertwasserblog

Home » common info » Hundertwasser tentoonstelling Rotterdam

Hundertwasser tentoonstelling Rotterdam

maart 2004
M D W D V Z Z
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Advertenties

Hundertwasser
Fantastische architectuur

29 mei t/m 5 september 2004

This exhibition will be in the Deutsches Architectur Museum, Frankfurt am Main in Germany after the exhibition in Rotterdam

Deze zomer presenteert de Kunsthal Rotterdam voor het eerst in Nederland een groot overzicht van de architectuurmodellen van kunstenaar en architect Hundertwasser (1928-2000). Ruim twintig modellen en enkele tientallen schilderijen verbeelden zijn eigenzinnige en afwijkende ideeën over architectuur. De tentoonstelling gaat in op zijn fantasierijke en veelzijdige ontwerpen.

Friedrich Stowasser (Wenen, 1928 ), alias Friedensreich Hundertwasser, stond aanvankelijke bekend om zijn kleurrijke schilderijen, performances en alternatieve levenswijze. In de jaren zeventig ontwikkelt Hundertwasser eigenzinnige concepten over architectuur. De namen van zijn ontwerpen, zoals Spleetogenhuis, Terrashuis en Spiraalhuis spreken voor zich. In de jaren tachtig brengt Hundertwasser zijn theorieën in de praktijk en bouwt als een moderne Antoni Gaudí fantastische architectuur. Hij bedenkt, bouwt en ‘bekleedt’ verschillende al dan niet bestaande gebouwen. Het bouwproces begint, volgens Hundertwasser, pas wanneer het gebouw wordt bewoond. Zoals een sloppenwijk ontstaat, zo zou iedereen zijn eigen architectuur moeten maken. Kleurgebruik in de architectuur is voor Hundertwasser net zo belangrijk als in de schilderkunst. Hij blijft dan ook een schilder die huizen omvormt en houdt zich niet aan de gebruikelijke clichés en normen van de academische architectuur. Ecologie en fantasie zijn de uitgangspunten voor zijn ontwerpen. Zijn sprookjesachtige gebouwen zijn voor veel mensen het voorbeeld van mooie architectuur.

Eén van zijn eerste architectuurprojecten waarmee Hundertwasser bekendheid wierf is het Hundertwasserhuis in Wenen. Sinds 1986 wordt dit huis bewoond en staat het open voor publiek. Daarnaast kunnen de bewoners en bezoekers van Wenen terecht in het spectaculaire KunstHaus, waarin een Hundertwasser museum is gevestigd.

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het KunstHaus Wenen en is na Rotterdam te zien in het Deutsches Architectur Museum, Frankfurt am Main.

This exhibition will be in the Deutsches Architectur Museum, Frankfurt am Main in Germany after the exhibition in Rotterdam

Scalemodel of Kunsthaus Wien, the Hundertwasser museum, in Vienna

verdere informatie Hundertwasser in Kunsthal

Wil je foto’s van zijn architectuur zien? Ga dan naar http://www.hundertwasser.nl


Rogier van den Berg (webmaster) with the scalemodel of Die Waldspirale – Darmstadt, West Germany.
Let’s hope that this scalemodel also will be in Rotterdam at the Exhibition.


Scalemodel of the vacation resort that maybe will be built at Teneriffa


Rogier van den Berg (webmaster) with the Scalemodel of the vacation resort – Teneriffa


A closer look at the the Scalemodel of the vacation resort – Teneriffa

I think that this scalemodels will be at the exhibition “Hundertwasser Fantastic Architecture” in De Kunsthal in Rotterdam.

Advertenties

1 reactie

  1. Roelof schreef:

    Een fantastisch gebouw. Ik was zelf op de tentoonstelling en ik kon er maar geen genoeg van krijgen.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: