hundertwasserblog

Home » Raintower Plochingen » Hundertwasser's Ronald McDonald Kindervallei

Hundertwasser's Ronald McDonald Kindervallei

maart 2004
M D W D V Z Z
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Advertenties

12-09-2003 Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg a/d Geul: Europese primeur

Op het terrein van revalidatiecentrum Franciscusoord in Valkenburg a/d Geul komt de Ronald McDonald Kindervallei voor gezinnen met een gehandicapt kind. Dit is een initiatief van Stichting Revalidatie Limburg (SRL) en het Ronald McDonald Kinderfonds die de Stichting Ronald McDonald KinderKindervallei hebben opgericht. Naar verwachting wordt de nieuwe Ronald McDonald Kindervallei in 2004 in gebruik genomen.

Voor meer informatie: www.ronaldmcdonaldkindervallei.nl of kijk onder Huizen en kies op de landkaart voor Valkenburg.

Onderstestraat 29
6301 KA Valkenburg a/d Geul

tel. 045 – 528 21 75
fax 045 – 528 21 20
email info@ronaldmcdonaldkindervallei.nl

De Kindervallei bestaat straks uit drie voorzieningen. Er komt een logeerhuis voor gezinnen met een gehandicapt kind dat in het Franciscusoord wordt behandeld. Er komt een Huiskamer waar gezinnen met een gehandicapt kind voor enkele uren overdag terecht kunnen. Daarnaast biedt de Kindervallei mogelijkheid tot vakantie gedurende het hele jaar.

Ouders van gehandicapte kinderen die in het Franciscusoord worden behandeld, kunnen in de Kindervallei logeren. Een kind dat gehandicapt is, misschien pijn en angst heeft en ook nog eens in een groot revalidatiecentrum verblijft, heeft zijn ouders hard nodig. Er komen gastenkamers en appartementen. In totaal kunnen er zes gezinnen terecht. Naast de gastenverblijven zijn er gemeenschappelijke ruimtes zoals de Huiskamer en keuken waar gezinnen elkaar kunnen ontmoeten.

De ervaring met de Ronald McDonald Huizen leert dat Ronald McDonald Kindervallei veel meer zal zijn dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er veel steun van de huismanager, vrijwilligers en van de andere gasten die in het Huis logeren. Voor een kind in revalidatie is het een veilig gevoel zijn ouders in de buurt te hebben en dat heeft uiteindelijk een positief effect op de behandeling. In de Kindervallei kunnen gezinnen slapen, televisie kijken en koken, net als thuis. De Ronald McDonald Kindervallei wordt een ‘thuis ver van huis’ voor die gezinnen die het hard nodig hebben.

De Kindervallei krijgt een Huiskamer, waar gezinnen die in de Kindervallei logeren elkaar kunnen ontmoeten. Ook kunnen gezinnen die niet in de Kindervallei logeren maar van wie de kinderen wel in het Franciscusoord behandeld worden er voor enkele uren even een rustig en huiselijk plekje vinden. Broertjes en zusjes kunnen er spelen, ouders kunnen er een boterham eten of een krantje lezen. Even tot rust komen in een huiselijke omgeving.

Op het terrein van het Fransciscusoord kunnen gezinnen met een gehandicapt kind nu al op een unieke plek en op een unieke wijze de vakantie doorbrengen. Deze vakantie was alleen mogelijk in tenten gedurende twaalf weken in de zomermaanden maar straks kan dat gedurende het gehele jaar omdat er ook acht appartementen komen in de Kindervallei.

In de zomermaanden is er voor gehandicapte kinderen en hun broertjes en zusjes van drie tot ongeveer veertien jaar een speciaal programma. Er wordt bijvoorbeeld muziek gemaakt, gesport en geknutseld. Voor de gehandicapte kinderen is er een eigen vrijwilliger die hen begeleidt. Ouders kunnen de zorg voor hun kind even aan een ander over laten zodat ze hun handen vrij hebben om iets voor zichzelf te gaan doen. Even bijtanken en nieuwe energie opdoen, wetende dat hun kind in goede handen is.

Op 1 december 2003 zond de Limburgse televisie- en radiozender L1 een speciaal avondvullend programma uit ten bate van Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg a/d Geul.
Tijdens dit bijzondere evenement werd het logo onthuld en bekend gemaakt dat de Kindervallei gerealiseerd gaat worden op basis van een ontwerp van de beroemde kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Het bedrag van maar liefst € 448.457,80 werd opgehaald. Naar verwachting wordt de eerste paal in de zomerperiode geslagen, zodat vanaf de zomer in 2005 de eerste families met een gehandicapt kind verwelkomd kunnen worden.

Hoe te helpen?

Ronald McDonald Kindervallei

Ronald McDonald Kindervallei krijgt geen overheidssteun en is daardoor volledig afhankelijk van giften en donaties van particulieren, bedrijven, instellingen en scholen. Sinds de oprichting van de stichting Ronald McDonald Kindervallei zijn er al diverse acties georganiseerd en sponsors gevonden. Maar er is nog veel geld nodig om de Kindervallei te kunnen realiseren.

Als particulier of bedrijf kunt u steunen door donateur te worden en jaarlijks een bijdrage te geven. Een donatie kan worden overgemaakt op bankrekeningnummer 9276.31.172, t.n.v. Stichting Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg a/d Geul.

Bedrijven en organisaties kunnen kamersponsor worden. Zij financieren gedurende vijf jaar een kamer met € 2.275,- per jaar, of betalen eenmalig € 55.000,- waarmee de kamer voorgoed gefinancierd wordt. Maar elk willekeurig bedrag dat eenmalig geschonken wordt aan de Kindervallei is natuurlijk ook van harte welkom.

Als u een actie wilt organiseren kunt u contact opnemen met Marjo Lardinois, tel. 045 – 52 82 175 of info@ronaldmcdonaldkindervallei.nl om uw actie aan te melden of met het Ronald McDonald Kinderfonds, tel. 030 – 22 19 000 of info@kinderfonds.nl.

kijk ook bij Ronald Mc. Donalds Kinderfonds

%d bloggers liken dit: