hundertwasserblog

Home » Raintower Plochingen » Hundertwasser-Ronald McDonald Kindervallei-update

Hundertwasser-Ronald McDonald Kindervallei-update

april 2004
M D W D V Z Z
« Mrt   Mei »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Advertenties

Uitgegeven op: 19-04-2004

Bron: Website (Hundertwasser) -Ronald McDonald Kindervallei-

In de zomer van dit jaar start de bouw van het bijzondere project Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg aan de Geul. Bijzonder omdat voor de eerste keer in Europa een Ronald McDonald Huis wordt gerealiseerd bij een revalidatiecentrum voor kinderen met een handicap. Daarnaast wordt de Kindervallei het allereerste gebouw in Nederland dat wordt ontwikkeld op basis van een ontwerp van de beroemde Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser.

Ontwerpen van Hundertwasser zijn sprookjesachtig en staan voor speelsheid en veel kleurgebruik.
De maquette van het ontwerp is naar verwachting in april voltooid. Initiatieven om Ronald McDonald Kindervallei te realiseren staan ondertussen niet stil.
De Limburgse televisie- en radiozender L1 zond op 1 december jl. een speciaal avondvullend programma uit – live vanuit Theater aan het Vrijthof in Maastricht – ‘L1imburg Helpt’.
De totale opbrengst bedraagt maar liefst € 448.457,80! Sieneke Vrieze, secretaris van Ronald McDonald Kindervallei: “Ik heb een ontzettend goed gevoel aan de actie overgehouden. Het raakt je als er zo massaal gereageerd wordt. Zonder de actie ‘L1mburg Helpt’ hadden we nooit zó snel zo’n breed draagvlak gevonden voor de problematiek van ouders met gehandicapte kinderen èn daarmee voor de komst van de Ronald McDonald Kindervallei’.

In de zomer van 2005 kunnen gezinnen met een gehandicapt kind logeren of vakantie vieren in Ronald McDonald Kindervallei.

HOE TE HELPEN?

Ronald McDonald Kindervallei krijgt geen overheidssteun en is daardoor volledig afhankelijk van giften en donaties van particulieren, bedrijven, instellingen en scolen. Sinds de oprichting van de stichting Ronald McDonald Kindervallei zijn er al diverse acties georganiseerd en sponsors gevonden. Maar er is nog veel geld nodig om de Kindervallei te kunnen realiseren.

Als particulier of bedrijf kunt u steunen door donateur te worden en jaarlijks een bijdrage te geven. Een donatie kan worden overgemaakt op bankrekeningnummer 9276.31.172, t.n.v. Stichting Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg a/d Geul.

Bedrijven en organisaties kunnen kamersponsor worden. Zij financieren gedurende vijf jaar een kamer met € 2.275,- per jaar, of betalen eenmalig € 55.000,- waarmee de kamer voorgoed gefinancierd wordt. Maar elk willekeurig bedrag dat eenmalig geschonken wordt aan de Kindervallei is natuurlijk ook van harte welkom.

Als u een actie wilt organiseren kunt u contact opnemen met Marjo Lardinois, tel. 045 – 52 82 175 of info@ronaldmcdonaldkindervallei.nl om uw actie aan te melden of met het Ronald McDonald Kinderfonds, tel. 030 – 22 19 000 of info@kinderfonds.nl.

MEER INFO

Advertenties
%d bloggers liken dit: