hundertwasserblog

Home » Floors » PvdA wil meer creativiteit in Hilversum

PvdA wil meer creativiteit in Hilversum

april 2004
M D W D V Z Z
« Mrt   Mei »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Advertenties

dinsdag 16 maart 2004.

BRON: ===>

Op maandag 15 Maart jl. bracht mevrouw Monshouwer een bezoek aan de fractievergadering van de PvdA. Mevrouw Monshouwer promoot al enkele weken op enthousiaste wijze het werk van de Oostenrijkse kunstenaar/architect Hundertwasser aan de Hilversumse politiek.

Hundertwasser die met zijn architectuur meer menselijkheid, schoonheid en mooie natuur probeert te creëren als aanmoediging aan de anderen om hetzelfde te doen. Hij vindt het belangrijk dat mensen hun paradijs op aarde scheppen. Hij zou graag zien, dat als hij om zich heen kijkt, het er overal mooi uitziet met vriendelijke, karakteristieke gebouwen, met veel bomen en prachtige natuur.
Mevrouw Monshouwer liet de PvdA fractie vele voorbeelden zien van de gebouwen in Oostenrijk en Duitsland die er reeds gerealiseerd zijn vanuit de denkwijze van Hundertwasser.

De fractie is dolenthousiast en ziet in Hilversum vele voorbeelden waarin er eens een andere wijze van bouwen zou kunnen worden uitgevoerd. Juist in de kwetsbare gebieden als Anna’s Hoeve en Monnikenberg, waarin de woningbouw en/of bedrijfsgebouwen ontwikkeld moeten worden is het van belang dat er een juiste link met de omgeving en natuur gelegd wordt. Ook bestaande Hilversumse bouwwerken zouden weleens van hun lelijkheid kunnen worden afgeholpen, een voorbeeld is hiervoor de Hilversumse Beatrixtunnel, misschien wel een van de meest sociaal onveiligste plekken van ons dorp. Deze wit/grijze lelijke tunnel zou wel wat Hundertwasserkleuren kunnen gebruiken!

Ook heeft de fractie gesproken over het inpassen van de holle en/of ingegraven weg die eventueel bij de Erfgooiersstraat moet worden aangelegd.
Mevrouw Monshouwer liet ons zien hoe Hundertwasser vond dat dergelijke infrastructurele werken moesten worden ingepast in de natuur. Juist het inpakken en opgaan in de natuur en het voorzien van een groene vloerdekking geeft dergelijke ingrepen van in dit geval een autoweg een heel ander karakter. Kortom een buitengewoon leuk intiatief van mevrouw Monshouwer, die onze fractie ondersteunt, waarin ook de PvdA vindt dat er in Hilversum naast alle blokkendozen en grijze architectuur ruimte moet komen voor meer kleur en bomen!

Advertenties
%d bloggers liken dit: