hundertwasserblog

Home » common info » Hundertwasser scale models in Kunsthal Rotterdam

Hundertwasser scale models in Kunsthal Rotterdam

juni 2004
M D W D V Z Z
« Mei   Aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Advertenties

Exhibition of Hundertwasser scale models in Kunsthal Rotterdam

More about the exhibition

ENGLISH:
I got a lot of email with questions about the exhibition of scalemodel of
Hundertwasser buildings in the “Kunsthal” in Rotterdam. Most of the visitors of this weblog wanna know how big the scale models are. I can’t
discripe that. Pictures say more then thousand words. So have a look at
this picture.
The tower has designed for a brewery “Zum Kuchlbauer”, Abensberg in Bavaria in Germany.
The tower is called “Bierblume” and that’s in English “Beerflower”. It is not yet realized, but maybe in the future… you never know.

DUTCH:
Ik heb veel email gekregen met vragen over de maquettes van de gebouwen van Hundertwasser. Een van de vragen was: “Hoe groot zijn die maquettes?” Omdat een foto meer zegt dan 1000 woorden kun je beter even naar onderstaande foto kijken.
De toren is ontworpen voor een brouwerij (Brauerei zum Kuchlbauer) uit Abensberg in Beieren in Duitsland. De toren heet Bierblume, dat dus Bierbloem betekent.
De toren is nog niet gebouwd, want in Abensberg zijn ze nog druk bezig met inspraakrondes van de inwoners. De toren moet 70 meter hoog worden en dat vindt men te hoog, want hij wordt dan hoger dan de kerktoren.
Ook zou hij volgens hen te veel schaduw geven en hij zou parkeerplaatsen innemen.
Kortom: het gaat weer jaren duren en daardoor wordt het project
waarschijnlijk weer te duur en zou het misschien nog wel eens afgeblazen kunnen worden.
Ik hou je op de hoogte.

Photo above has taken from “Het Noordhollands Dagblad” (Daily Dutch Newspaper)

Goto scale models for more information.

More about the exhibition


2 reacties

 1. Marc Snijdoodt schreef:

  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat in Nederland geen enkel bouwwerk van Hundertwasser is te bewonderen?! Nooit heeft de overheid of een particulier bedrijf of instelling een opdracht gegeven. Dat Gaudi begin vorige eeuw nog te geniaal en te gewaagd voor het truttige Nederland was, is nog te bevatten. Maar na het losbarsten van de Flower Power , begin jaren ’70 in Nederland, had er toch wel een opdrachtje voor Friedensreich ingezeten? Nu is hij dood en is onze kans verkeken. Bijna verkeken! Want Hundertwassers ontwerpen zijn nog niet allemaal gerealiseerd. Hier ligt een kans voor zowel de overheid als de grote jongens (projectontwikkelaars, multinationals en overige mensen met geld en … smaak). Smeekbede: help Nederland aan een Hundertwasser!! Vanwege de toeristische aantrekkingskracht economisch succes verzekerd!

 2. Ik denk dat het komt dat Nederlanders een calvinistische inslag hebben, zoals Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.
  Vaak hoor je mensen ook negatief reageren op veel kleur. Met woonprogramma’s op TV hoor je mensen ook altijd praten over aardetinten en naturellen. Kleur is uit den boze!

  Ook zijn de mensen niet zo romantisch aangelegd als in Oostenrijk en Duitsland.
  Er worden daar al veel meer versieringen in de huizen aangebracht. Veel stucwerk op buiten- en binnenmuren met kleur etc. In Nederland begint men dat meteen al kitsch te noemen en het negatief te benaderen.
  De regenboogwijk in Heemskerk, van de architecten Alberts en van Huut (o.a. de Gasunie en ING gebouw – Amsterdamse Poort) werd uitgevoerd met regenboogkleuren op de buitenmuren. De kopers van die huizen wilde graag zo’n huis maar die kleur mocht niet worden aangebracht, terwijl ze wisten dat dat bij het huis en de wijk hoorde. Dat is nou typisch Nederlands. Die kleur is trouwens alsnog aangebracht.

  In ieder geval wordt er wel een gebouw van Hundertwasser in Valkenburg gebouwt tbv de Ronald Mc Donald stichting. Op deze weblog vind je daar entries over.

  Groeten,
  Rogier van den Berg

  Webmaster:
  http://www.hundertwasser.nl
  http://hundertwasser.web-log.nl

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: