hundertwasserblog

Home » Tegelwerk in Hoorn » 'Depri tunnel' omgetoverd tot mozaïekcorridor

'Depri tunnel' omgetoverd tot mozaïekcorridor

september 2005
M D W D V Z Z
« Jul   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Advertenties

Het mozaïeken in de tunnel onder het station Hoorn Kersenboogerd zou vier weken in beslag nemen en na twee weken is de eerste muur zo goed als af. Het idee slaat aan in de wijk. Voorbijgangers stropen spontaan hun mouwen op om mee te helpen.

Koffie en thee staat klaar voor de harde werkers. Een aangename bijkomstigheid nu het weer wat kouder is.

Vorig jaar is Gerrie Voortman, grafisch ontwerper, illustrator en wijkbewoner, gevraagd om een plan voor de tunnel te bedenken. ,,Door de mensen uit de wijk zelf te laten mozaïeken wordt het persoonlijk. Ik zorg er onder meer voor dat het project in goede banen loopt en dat er lijnen op de muren staan, zodat er verschillende vlakken ontstaan waarin de mensen hun eigen inbreng kunnen geven”, aldus Voortman.

Persoonlijk
Meriam Brouwer, staat geconcentreerd haar laatste steentjes te plakken van haar bijdrage aan de muur. ,,Het stellen twee mensen voor van verschillende nationaliteiten die samenleven in een wijk. Voor mij staat samenwerking centraal.”

Inge Ronde, ook een bewoonster van de Kersenboogerd, vindt het vooral leuk om meer ervaring met buitenmozaïek op te doen. ,,Op deze manier wil ik graag een bijdrage leveren aan een wijkproject. Dit was natuurlijk wel een depri tunnel, zo vrolijken we het een beetje op. Daar komt bij dat ik een echt een persoonlijk stukje in de tunnel krijg. Ik maak een slak, bedoeld als ode aan mijn zoontje, hij is een echte slakkenfanaat.”

,,Met elkaar staan we sterk”, is het thema van Wilma Stolvoort. ,,Ik heb een zon en een maan gemaakt. De zon staat voor de bevolking van Hoorn en de maan voor de hulpverlenende instanties: Intermaris, politie, gemeente Hoorn en Stichting Netwerk. Samen maken we hier iets moois van.”

Laatste hand
Zodra alle steentjes op de muren zitten zal Gerrie Voortman zijn laatste hand leggen aan het opvullen van de lege baan boven de betegelde muren. ,,De bovenlaag wordt lichtblauw gepleisterd om er wel een beetje vrolijkheid in te houden. Net als de kleuren van de stukjes steen op de muren van de tunnel; die vindt je terug in het tegelwerk bij de woningen aan het spoor. Het moet een kleurrijk geheel worden,” aldus Voortman.

In de loop van oktober zal de tunnel officieel geopend worden. De tunnel wordt dan omgedoopt tot de ‘Schakeltunnel’. Voor deze naam is gekozen om zo het verband te leggen tussen de woonwijk aan de noordzijde van de tunnel en het winkelcentrum aan de andere kant.

donderdag 15 september 2005 bron: www.nhd.nl

Noot van de webmaster:
Ik hoop dat ze voor dit mozaïek antracietkleurige voegspecie gaan gebruiken. Door antracietkleurige voegspecie beginnen de kleuren te leven en zal het beeld van het mozaïek van de wand spatten. Een kleur begint pas te leven als je er zwart naast zet.
Bekijk het tegelwerk van Hundertwasser en je ziet wat ik bedoel.
Rogier van den Berg

Advertenties

1 reactie

 1. Michael Wegmann schreef:

  Hello,

  from Mai 15th to August 12th we present in Eutin in the near from Lübeck a exposition with works from Friedensreich Hundertwasser.

  The exposition is in the Ostholstein Museum
  Schlossplatz 1, D-23701 Eutin

  All Informations you can see in the Internet:

  http://www.hundertwasser-ausstellung-eutin.de

  Best regards

  Michael Wegmann

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: