hundertwasserblog

Home » Raintower Plochingen » Wie ontwerpt mooiste raam voor de Kindervallei?

Wie ontwerpt mooiste raam voor de Kindervallei?

september 2005
M D W D V Z Z
« Jul   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Advertenties

Wie ontwerpt het mooiste raam voor Ronald McDonald Kindervallei?

Ronald McDonald Kinderfonds schrijft wedstrijd uit voor basisscholen.

De Bilt – 21september 2005 Ruim vierhonderd basisscholen in de regio Limburg zijn deze maand uitgenodigd deel te nemen aan Ronald McDonald HUISwerk. Het project is niet alleen leerzaam, maar kinderen dragen ook een steentje bij aan de realisatie van Ronald McDonald Kindervallei of de instandhouding van het Ronald McDonald Huis Maastricht. Speciaal voor de Limburgse basisscholen heeft het Ronald McDonald Kinderfonds in samenwerking met Ronald McDonald Kindervallei een bijzondere wedstrijd uitgeroepen: Wie ontwerpt het mooiste raam voor de Kindervallei?
Het winnende raam wordt daadwerkelijk gerealiseerd in de ‘Regenboogspiraal van Valkenburg aan de Geul’.

De wedstrijd die is uitgeschreven voor de Limburgse scholen is onderdeel van een speciale Hundertwasser-knutselmap. De Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser is de ontwerper van het sprookjesachtige gebouw in de Kindervallei: de Regenboogspiraal van Valkenburg aan de Geul. De map bestaat naast informatie over de Kindervallei en Hundertwasser uit een aantal knutselopdrachten en de wedstrijdopdracht: ontwerp je eigen raam voor de Kindervallei.
Een jury, bestaande uit de directeur van het Kinderfonds, de voorzitter van Ronald McDonald Kindervallei en de architect, kiest het beste ontwerp. Dit ontwerp zal echt gerealiseerd worden in Ronald McDonald Kindervallei en de winnende school mag het raam onthullen bij de officiële opening van de Kindervallei.

De afgelopen jaren deden meer dan vierhonderd basisscholen door het hele land mee aan Ronald McDonald HUISwerk. Het project is speciaal gemaakt voor leerlingen van de basisschool om hen te informeren over de Ronald McDonald Huizen, ‘ziek zijn’ en ziekenhuizen. Als afsluiting kan er een fondswervende actie worden georganiseerd.
Het Kinderfonds hoopt dat de Limburgse scholen zich willen inzetten voor Ronald McDonald Kindervallei, waarvan de bouw start op 19 november a.s., en het Ronald McDonald Huis Maastricht, dat al negen jaar naast het Academische Ziekenhuis Maastricht staat.
In de Kindervallei kunnen straks ouders, broertjes en zusjes logeren van kinderen met een handicap die in het Franciscusoord in Houthem revalideren. In het Ronald McDonald Huis Maastricht kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van zieke kinderen die zijn opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Maastricht.

Scholen die mee willen doen met Ronald McDonald HUISwerk kunnen contact opnemen met het Ronald McDonald Kinderfonds, afdeling Fondsenwerving, tel. 030-2219000 of kijken op www.kinderfonds.nl

Het Ronald McDonald Kinderfonds steunt gezinnen met een kind dat professionele zorg nodig heeft. Dit doet het Kinderfonds door het ontwikkelen van Ronald McDonald Huizen en projecten voor gezinnen met een kind dat ziek is, een handicap heeft of een psychische stoornis. Op dit moment zijn er 16 Ronald McDonald Huizen (waarvan 3 in ontwikkeling) die een logeerfunctie bieden aan de gezinsleden van het betreffende kind, dicht bij een ziekenhuis, revalidatiecentrum of psychiatrische instelling.
Verder zorgt het Kinderfonds voor faciliteiten voor sport, spel, ontspanning en vakantie.

Voor meer informatie:

www.kinderfonds.nl

www.ronaldmcdonaldkindervallei.nl

www.ronaldmcdonaldhuismaastricht.nl

Advertenties

2 reacties

  1. Appie schreef:

    Weer wat opgestoken, eigenlijk nog nooit gehoort van hundertwasser, echt mooi!
    Ik ben ook blij dat er zo veel goeds meegedaan wordt!

  2. Jan Bakker schreef:

    Zijn er ergens nog meer foto’s van deze maquette te vinden?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: